ПОСЛАНИЯТА НА МАИТЕ

Отдавна ме вълнуват древните цивилизации и посланията им стигнали до наши дни. Оттам преди години се появи и интереса ми към астрологията. Може би и защото от малка съм отправила взор към звездите. Търся отговорите в необятното. За себе си вече съм установила, че планетите ни влият, че сме подвластни на техните цикли и колкото и да го отричаме ние следваме тези цикли съзнателно или не. Може ли някой в днешни дни да отрече влиянието на Луната и Слънцето върху живота ни? Защо да отричаме тогава, че останалите планети не оказват също толкова важно влияние върху нас?
Но темата ми днес е културата, знанията и прозренията на най-древната цивилизация – тази на маите. Които също като мен са отправили взор към звездите, изпращайки ни своите предупреждения и послания днес в края на една епоха, според техния календар.
Всички знаем, че маиския календар свършва в края на 2012 година. Какво е посланието – края на света или края на една епоха и поставянето на нова такава? Тревожно предупреждение или надежда?
Седемте предсказания на маите са основани върху разположението на планетите и галактически цикли. Послание за промените които настъпват в нас в годините които живеем. Новата ера на съзнанието или както те я наричат ерата на жената, на майката, ерата на чувствителността. Не, не съм предубедена, затова, че съм жена. Информацията на която се базирам е в заимствана от документални филми и книги по темата.
Живеем в динамични времена или както маите са го нарекли - "време на безвремие".
Посланията на маите са базирани върху техните научни и религиозни изследвания върху функционирането на Вселената.
Според тях космическите процеси са циклични и никога не се променят. Това, което се променя, е човешкото съзнание и то винаги се намира в процес на самоусъвършенстване. Края на 2012 година всъщност е края на страха.
Нашият свят е основан върху омраза и материализъм. Всички сме засегнати от войните - война за петрол, война заради мир, както и замърсяването на околната среда взима застрашителни размери. Грубо опустошаваме природните ресурси, водата, замърсяваме въздуха. Климатът се променя, температурите се повишават. Ние живеем вече в собствения си апокалипсис и природата трудно ни търпи. Бедността, генерирана от икономическия хаос, се чувства в почти всички държави. Всички търсим отговори и сигурен път за времето, в което живеем. Време в което трябва да реализираме промените в съзнанието си, според пророчествата на маите, това време е сега и е започнало от 1999 година след слънчевото затъмнение от август същата година.
Време е да се отклоним от пътя на самоунищожение, по който напредваме и да се интегрираме с всичко съществуващо. Много религии са създали предсказания относно това.
Маите са наричали нашето Слънце "Кинич-Ахау". Според тях то е живо и дишащо и в точно определено време се синхронизира с огромния организъм, в който живее. Получавайки лъчи от светлина от центъра на Галактиката, то започва да свети по-интензивно, предизвиквайки върху повърхността си това, което учените наричат слънчеви изригвания и промени в магнитното поле.
Дали света ще завърши в събота, на 22-ри декември, 2012 г, когато свършва маиския календар - аз не зная това. Но до този ден, според маите, човечеството трябва да избере - да изчезне като мислещ вид, заплашващ да разруши планетата си, или да еволюира към хармонично интегриране с цялата Вселена. Разбирайки, че всичко е живо и съзнателно, че сме част от това всичко и че можем да съществуваме в една Нова ера на светлината.Оставили са ни напътствия, така че всеки от нас индивидуално да спомогне за навлизането на човечеството в Галактическото зазоряване, в една нова ера, в която няма да има хаос и разрушения. Края на тази епоха те наричат края на страха. Епоха, в която цялото човечество със съзнателното решение на всеки от нас, реши да се промени, да елиминира страха и липсата на уважение във всичките ни отношения.

Аз вярвам, че тези послания могат да бъдат чути в днешни дни.

Сигурно знаете този сайта: http://www.kolibka.com . От там можете да си изтеглите научно популярни филми на всяка тематика. Има и документални филми по темата. Моето любопитство ме накара да изгледам вече част от тях и след това бях провокирана да напиша този пост. Всички сме родени Слънца, от взрива на пустотата.

Родих се Слънце в слънчев ден,
със капки дъжд в очите посадени.
Във тяло - като пронизващ нож,
ме буди спомен за летене.

Мигрирала съм тук от вечността
със чезнещ поглед по безкрая,
със прашни улици закътани в душа,
забравила, че е безсмъртна в края.

Родих се слънце, утро да създавам,
да творя живот от светлина,
и топло в тъмно да раздавам,
когато се превръщам в Луна.

Родих се, за да стана и Венера,
вечерница във нечии очи.
Недостижима, обич да раздавам,
със разпилени от мечти коси.

Родена от взрива на пустотата,
в мен живее и мрак и светлина.
Целуната от вечността на прага,
преди да сляза в долната земя.

5 коментара:

 1. paty, аз също много се интересувам от тези въпроси. Проучвала съм и аз доста източници. В една от книгите - "Многоизмерен скок в края на времето" от Николай Коларов - се говори точно за тези "пустинни времена". Той казва - всичко вече се е случвало, човешката личност е вече препълнена с информация за всички комбинации на емоционалното ниво. Според него - не е край на света, както си го представят някои хора, а края на линейното Време. Времето е характерно за нашия триизмерен свят. Човечеството му предстои да премине към четириизмерно съществуване.
  Много признаци сочат за качествен скок. Магнитните полюси на Земята са се отклонили така, че учените са склонни да приемат хипотезата за смяна на полюсите на Земята. Това е доста добре представено във филма "Magnetic storm" - в същия сайт kolibka.com.
  Четириизмерното възприемане на света е нещо, което са го предусещали някои хора през вековете. Според тях човек "вижда" вече чрез цялото си тяло, може за прочете мислите на другите, има така наречените паранормални способности.
  И ето - раждат се индигови и кристални деца, които имат... различни ДНК от нашите, и различни способности. Те "четат" мисли, учат различно и имат странни способности.
  Убедена съм, времената са ключови и наистина ще станат промени.

  Стихотворението ти е страхотно!
  Знаеш ли - някак прилича на това, което усещам и аз. Усещаме безбройните превъплъщения на душата, за да се срещнем тук, на Земята. Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря ти за чудесното продължение на темата! Препоръчвам на всеки, който се интересува от темата да гледа филма, за който и ти споменаваш.
  Всичко е в нас, убедена съм, че съзнанието ни се променя, но първо трябва да променим собственото си съзнание, а после то да се слее в колективното.
  Да интересни времена ще видим!

  ОтговорИзтриване
 3. Стихотворението е вълнуващо! Много ми хареса! А по въпроса за 2012год, дали няма нещо общо с второто пришествие на Христос, както е пророкувано в Библията?!... Но там се казва, че никой не знае и няма да разбере, кога ще стане това. И, че Исус, ще дойде неочаквано като крадец...
  Можем само да гадаем. А за сайта - благодаря! Много харесвам научно-популярни филми.

  ОтговорИзтриване
 4. В много религии има мрачни послания за нашите дни, определено света който сме изградили не е Рая. В историята ни има толкова много драматизъм. Аз вярвам, че имаме сили да променим нещата, които зависят от нас и съм позитивно настроена, че ще намерим и воля. Това според мен е и тяхното послание. Не става въпрос за край, а за начало. Това за което се хванах е, че според маите този край е края на страха ни.:)))

  ОтговорИзтриване